d5a11b0f6bc13cbc15393f8577611430.png

Partidul Democrat din Moldova susţine dezvoltarea economică a ţării, creşterea veniturilor cetăţenilor şi pacea socială. Aceste 3 lucruri sunt esenţiale, în opinia PDM, în cadrul orientării ”Pentru Moldova” a partidului. Priorităţile de dezvoltare a ţării au fost aduse la cunoştinţa locuitorilor din raionul Edineţ, unde a oprit caravana electorală a PDM.

În comuna Hincăuţi, oamenii au abordat problema apei potabile. Ei au spus că în satele Clişcăuţi şi Poiana, din componenţa comunei, fântânile au secat în proporţie de 60%, iar apeduct şi canalizare nu este. Autorităţile locale au elaborat un proiect pentru a rezolva problema, dar, din lipsă de bani, acesta a rămas doar pe hârtie.

"Problema strigătoare la cer este apeductul şi sanitaţia. Aşteptăm  continuitatea reformelor, aşteptăm rezolvarea problemelor care au mai rămas", a spus un lider local. Oamenii au spus că strâns bani pentru proiect, dar nu au ajutor pentru a merge mai depate.

Cristina Lesnic, candidatul cu numărul 19 pe lista PDM, a dat asigurări că atât comuna Hincăuţi, cât şi alte localităţi din ţară vor fi conectate la apă de calitate şi la reţeaua de canalizare.

"Există un proiect care va fi naţional - "Apă bună pentru Moldova". Va fi asigurată apă pentru fiecare locuitor şi pentru fiecare comună care necesită o astfel de revizuire", a explicat Lesnic.

Cristina Lesnic a vizitat şi un cuplu de pensionari din Hincăuţi, care au fost toată viaţa profesori la şcoala din comună. Vârstnicii susţin că urmăresc cu atenţie activitatea Guvernului şi Parlamentului şi salută măsurile de protecţie socială a cetăţenilor, printre care acordarea ajutorului de Crăciun în valoare de 600 de lei, precum şi majorarea cu 10 la sută a pensiilor mici.

"Echipa asta a făcut foarte multe pentru Moldova şi mă bucură faptul că ceea ce vorbesc fac. Şi noi. bătrânii, credem mai mult nu în vorbe, dar în fapte", au menţionat soţii Pulbere.

De asemenea, primarul comunei Hincăuţi a apreciat Programul naţional "Drumuri bune pentru Moldova", în cadrul căruia au fost renovate mai multe porţiuni de drum din satele raionului Edineţ.

Candidatul PDM pentru circumscripţia nr. 3, deputatul Oleg Sîrbu, s-a aflat astăzi în localităţile raionului alături de desantul PDM, venit în campanie în nordul Moldovei.

În discuţiile cu cetăţenii, Oleg Sîrbu a reamintit activitatea pe care a avut-o în beneficiul locuitorilor din raion şi s-a angajat să sprijine în continuare proiectele pentru Edineţ. „Împreună cu colegii din guvernarea PDM, am ajutat la renovarea şi dotarea a 51 de unităţi de învăţământ din raion, precum şi la înnoirea parcului de ambulanţe. Azi avem 4 ambulanţe noi în Edineţ, iar în curând vor sosi şi altele. Vom continua să reparăm şcoli şi grădiniţe, vom continua să reparăm drumuri, să extindem iluminatul public”, a spus Oleg Sîrbu.

Caravana electorală a PDM va continua să meargă în localităţile ţării, pentru a comunica  cu alegători. Democraţii şi-au propus să aibă un număr mare de întâlniri cu cetăţenii, pentru a le vorbi despre realizările guvernării şi planurile de viitor ale partidului.

1000 Characters left